Starptautiskais īsfilmu festivāls MANHATTAN SHORT

  • 27. september, 2022
  • 28. september, 2022
Vienības nama kafejnīcā

XI Mūzikas un mākslas festivāls “Daugavpils ReStArt 2022”

27.09. plkst. 18.30 / 28.09. plkst. 20.00

Vienības nama kafejnīcā Rīgas ielā 22a (ieeja no Ģimnāzijas ielas)

Starptautiskais īsfilmu festivāls MANHATTAN SHORT

No 22. septembra līdz 2. oktobrim Latvijas pilsētās norisināsies 25. Starptautiskais īsfilmu festivāls MANHATTAN SHORT. Šogad festivāls Latvijā atzīmē savu 10 gadu jubileju, kam par godu pirmo reizi tika rīkots Latvijas jauniešu kino konkurss.

Daugavpilī kino seansi notiks Vienības nama kafejnīcā Rīgas ielā 22a (ieeja no Ģimnāzijas ielas) 27. septembrī plkst. 18.30 un 28. septembrī plkst. 20.00.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30, cena 3.00 euro.

Kinofestivāla 10. jubilejas gads Latvijā izsludināts ar grandiozu programmu. Filmas skar pārsteidzoši daudz tēmu, sākot no pārcilvēciskām spējām līdz šķēršļu pārvarēšanai attiecībās ar tēvu vai partneri. Tās atklās 11. septembra pasaules notikumu no citas puses – caur kāda dalībnieka skatījumu; parādīs veidu, kā izvairīties no nosodošajiem skatiem, sociālās vai ekonomiskās hierarhijas; savilks paralēles starp protestējošo brīvības cīnītāju un jauno paaudzi.

Ekranizējumā “Dons vs Zibens” redzēsim slaveno aktieri Pīteru Mullanu, kuru varējām redzēt Netflix populārā seriālā “Mežonīgo Rietumu pasaule”. Īsfilma “Brīvais kritiens” balstīta uz fragmentu no holandiešu rakstnieka Jorisa Lujendika grāmatas “Peldēšana ar haizivīm”, kas pastāstīs, kā darbojas finansiālā pasaule. Vairākas filmas ir režisoru un scenāristu personīgā pieredze vai ir balstītas uz patiesiem stāstiem. Pirms Manhetenas īsfilmu festivāla programmas tiks demonstrēts Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa uzvarētāja ekranizējums.

Šogad MANHATTAN SHORT piedalās desmit finālisti no astoņām valstīm: Skotijas, Čehijas un Slovākijas, Spānijas, Austrālijas, Somijas un Libānas, kā arī pa divām filmām no Francijas un ASV. Finālisti pārstāv labākās īsfilmas no 868 pieteikumiem no 70 valstīm, ko MANHATTAN SHORT saņēma 2022. gadā, demonstrējot īsfilmu pastāvīgo dzīvīgumu un radošumu visā pasaulē. 

MANHATTAN SHORT ir unikāls pasākums. Vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar vienu mērķi – skatīties un balsot par finālistu filmām.

Pēc MANHATTAN SHORT balsojuma rezultātiem, katra īsfilma automātiski saņem iespēju piedalīties “Oskara” balvas atlasē.

Kino skatītāji Latvijā un visā pasaulē kļūs par kinokritiķiem. Kura no 10 īsfilmu finālistēm ir labākā, to lemj pasaules auditorija. Balsis tiks nosūtītas uz MANHATTAN SHORT galveno mītni, un uzvarētājs tiks paziņots 2022. gada 3. oktobrī ceremonijā Ņujorkā. Festivāla rezultāti tiks publicēti tīmekļa vietnē www.ManhattanShort.com

Festivālu Latvijā rīko režisors Staņislavs Tokalovs. Festivāls notiek ar ASV vēstniecības un Rīgas Domes atbalstu. Informatīvi pasākumu atbalsta radio SWH un SWH+.

Filmas tiek rādītas angļu un oriģinālvalodā ar latviešu un krievu subtitriem.

Apmeklētāju vecums - 12+.

Treileris: https://youtu.be/cnUc3lPzTGU

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/ManhattanShortInLatvia/