Osokina Brīvības festivāls Ukrainai Daugavpilī. Ars longa, vita brevis

Vienības nama koncertzālē

Ar koncertu „Ars longa, vita brevis” šī gada 11. aprīlī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas iela 22a) Daugavpilī pirmo reizi norisināsies „Osokina Brīvības festivāls Ukrainai”. Koncertā piedalīsies Ukrainas Nacionālās filharmonijas Kijivas kamerorķestra solistu kvartets, pianists Andrejs Osokins, aktrise Zane Daudziņa un etnomūziķe Viktorija Prituļaka.

Koncerta nosaukumam izvēlēts latīņu teiciens “ars longa, vita brevis” – mākslai ilgs mūžs, cilvēkam – īss. Tas lieliski raksturo šo laiku, kad ikviena dzīvība var strauji tikt pārtraukta un cilvēkus māc šaubas par rītdienu. Neskatoties uz to, mēs arvien cenšamies saglabāt patiesas vērtības un rīkoties savas valsts un mākslas labā, lai mūsu darba augļi saglabātos mūžīgi.

Koncerta programmā ukraiņu komponistu un Johannesa Brāmsa skaņdarbi savīsies ar ukraiņu rakstnieces Viktorijas Ameļinas un dzejnieka Maksima Krivcova dzeju, kuri krita karā Ukrainā 2023. gadā. Koncerts veltīts viņu un visu drosmīgo Ukrainas tautas upuru piemiņai, kuri katrs cīnījās par Ukrainas brīvības ideāliem.

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās “Biļešu paradīze” kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/138035.

„Osokina Brīvības festivāls” Latvijā tiek rīkots jau 5.reizi, un šogad tas norisināsies no 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā. Jau trešo gadu festivāls būs veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem, apliecinot nemainīgu atbalstu un solidaritāti ar tās tautu, sargājot brīvību un demokrātiju. Arī šogad festivāla pasākumu biļešu ieņēmumi un īpašā akcijā portālā Ziedot.lv savāktie līdzekļi tiks izlietoti akūti nepieciešamo lietu iegādei frontē esošajiem karavīriem un civiliedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot ukraiņu bērniem, kā arī pirmo reizi smagi slimu bērnu vecāku atbalstam Latvijā. Tiks nodrošināta rūpju bērnu vecākiem nepieciešamā medicīniskā palīdzība un apmācītas auklītes, lai atvieglotu viņu emocionāli un fiziski grūto ikdienu. Plašāka informācija par festivālu pieejama mājas lapā: https://www.andrejsosokins.com/osokins-freedom-festival.

Ziedot festivāla izvēlētajiem labdarības mērķiem var portālā Ziedot.lv: https://www.ziedot.lv/osokina-brivibas-festivals-ukrainai-un-latvijai-4918.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

 

Papildu informācija:

DVPI “Vienības nams”

Latviešu un latgaliešu kultūras centrs

t.: +371 654 25572